Podsumowanie realizacji - Podprogram 2019

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
15 lipca 2020

Parafia P.W.ŚW. Krzyża w Srokowie w miesiącu czerwcu 2020 roku zakończyła realizację Podprogramu 2019 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Pomoc żywnościową otrzymać mogły osoby/rodziny znajdujące się w najtrudniejszej sytuacji, np. dotknięte ubóstwem, sieroctwem, bezdomnością, niepełnosprawnością, długotrwałą lub ciężką chorobą i uzyskujące dochód nieprzekraczający 1 402 zł w przypadku osoby samotnie gospodarującej i 1 056 zł w przypadku osoby w rodzinie (dochód nieprzekraczający 200% kryterium dochodowego uprawniającego do korzystania z pomocy społecznej).

Osoby najbardziej potrzebujące otrzymywały artykuły warzywne i owocowe, skrobiowe, mleczne, mięsne, cukier, tłuszcze oraz dania gotowe:

1) groszek z marchewką,
2) fasolę białą,
3) koncentrat pomidorowy,
4) buraczki wiórki,
5) powidła śliwkowe,
6) makaron jajeczny,
7) makaron kukurydziany bezglutenowy,
8) ryż biały,
9) kaszę gryczaną,
10) herbatniki maślane,
11) mleko,
12) ser podpuszczkowy dojrzewający,
13) szynkę drobiową,
14) pasztet wieprzowy,
15) filet z makreli w oleju,
16) cukier biały,
17) olej rzepakowy,
18) gołąbki w sosie pomidorowym

W ramach realizacji Podprogramu 2019:

  • żywność odebrało 700 osób potrzebujących;
  • wydano osobom potrzebującym 30,646 ton żywności;
  • wydano osobom potrzebującym 2800 paczek żywnościowych;
  • odbyły (o) się …-….. warsztaty(ów) dla …-…… uczestników/czek.


Koordynator parafialny POPŻ